Infoter.eu cikkajánló

Nincs megjeleníthető elem

Friss kommentek

Válogatás az infoter.eu legolvasottabb cikkeiből

Nincs megjeleníthető elem


'11 dec
05
08:05

Add ki a saját könyvedet ingyen!

grelda

Új fejezet kezdődik a könyvek publikálásának történelmében . A hagyományos könyvkiadás procedúrája a technika és az internet nyújtotta lehetőségeknek köszönhetően megváltozott. A kész kézirat kiadásához nem feltétlenül kell kiadókat keresni, támogatók után járni, hiszen bárki kiadhatja könyvét az interneten keresztül, e-könyv formájában. A digitális világ gyors fejlődése miatt egyre fényesebbnek tűnik e szegmens jövője.

Az e-könyv, azaz elektronikus könyv a hagyományos könyvek digitalizált változata, amelyeket PC-kre, iPad-ekre, telefonokra és kifejezetten e-könyv olvasó eszközökre lehet letölteni és azokon keresztül használni. Egyre több könyv jelenik meg a piacon egyszerre a hagyományos nyomtatott formában, illetve digitális formátumban is.

Hazánkban az első elektronikuskönyv-kiadásra szakosodott eKönyv Magyarország Kft.-t a Bookline.hu Nyrt. és a Líra Könyv Zrt. március elején alapította meg. A digitális könyvek olcsóbban vásárolhatóak meg a nyomtatottakhoz képest, illetve további extrák is járnak mellé.

November elején elindult az első olyan magyar portál is, ahol bárki kiadhatja saját könyvét. Aki úgy kívánja, ingyenesen elkészítheti saját e-könyvét a publio.hu oldalon, amelyet az elektronikus könyvkiadás Facebookjának szánnak. Az írók maguk készíthetik el a kézirataikból az elektronikus könyveket, a munkájukat egyszerű felhasználói felület segíti. A címlapot is megtervezhetik, egyéb extrák esetében a portál segítségét is igénybe vehetik, ezekért már fizetniük kell.

Az Amerikai Egyesült Államokban és Németországban már élen jár az e-könyvkiadás, míg hazánkban egyelőre kevesebb, mint egy százalékát adja a teljes könyvpiacnak. A hagyományos, nyomtatott könyvek szegmense tehát még uralja a piacot, de a jövőben várható az e-könyvek előretörése.

4 komment

Címkék: digitális e könyv információs társadalom írástudás

A bejegyzés trackback címe:

https://infoter.blog.hu/api/trackback/id/tr53422144

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Gábrielangelo Toth 2017.01.24. 14:25:28

Szeretném kiadni a Világok Vándorai cîmű, regényem.

Gábrielangelo Toth 2017.01.24. 14:26:01

Szeretném kiadni a Világok Vándorai cîmű, regényem.

Gábrielangelo Toth 2017.01.24. 19:01:47

Információt kérek a megjelentetéssel kapcsolatban!

süti beállítások módosítása