Infoter.eu cikkajánló

Nincs megjeleníthető elem

Friss kommentek

Válogatás az infoter.eu legolvasottabb cikkeiből

Nincs megjeleníthető elem


'12 jún
15
08:05

Dobja el a bevásárlókosarát, vásároljon virtuálisan!

grelda

Eljött annak az ideje, hogy a bevásárlókosarunk házhoz jöjjön. Tavaly nyáron Koreában megnyílt az első virtuálisnak is mondható szupermarket, új távlatokat nyitva a fogyasztói társadalom számára.

Mennyivel kényelmesebb lenne és mennyi időt lehetne azzal megtakarítani, ha mindent egyetlen boltban kaphatnánk meg, és nem kellene az üzletek között ingázni a számunkra legmegfelelőbb termékeket keresve. Van, aki számára azonban az olyan vásárlás teljességgel elképzelhetetlen, amelynek során nem veheti kézbe a kiszemelt terméket, nem tapogathatja meg és nem próbálhatja ki. Tagadhatatlan hátrányaik mellett az újfajta áruházak sok előnnyel is bírnak.

Az új szupermarketek, amelyekben csak a termékek képei láthatók, elsősorban is barátságosak a környezethez, rengeteg energiát spórolnak meg, minden egy helyen van tárolva, nincs szükség több raktár fenntartására a tároláshoz. Az áruházak kialakításával így nagymértékben hozzájárulunk a környezetünk megóvásához, viszont sajnos ahhoz is, hogy - kellemetlen mellékhatásként - sok ember veszíti el a munkáját. Megjegyzendő, hogy aki nem rendelkezik okostelefonnal, az nem tud ezekben az üzletekben vásárolni.

Hogyan is működik egy ilyen szupermarket, amely egyszerre valóságos és virtuális? Először is szüksége van a vásárlónak egy okostelefonra, amelyre telepíteni kell a QR-kód olvasó alkalmazást. A fogyasztó ugyanúgy látja a termékek képét a polcokon, mint ha ott lennének, amikor pedig szeretné valamelyiket megvásárolni, a telefon kamerájával csak be kell olvasni a kódot és a kívánt árucikk máris az online kosarába is került. Fizetés után pedig csak annyi a dolgunk, hogy hazamegyünk, és addigra a csomagunk már az otthonunkban fog várni. Arra is lehetőségünk van, hogyha korábban már vásárolt terméket szeretnénk rendelni, akkor elég csak az alkalmazásban kiválasztani a kódját és el sem kell mennünk a boltig.

Várható, hogy hamarosan itthon is meg fognak jelenni az első ilyen szupermarketek, amelyeket már most is biztosan sokan igénybe vennének. Nem kell a boltban a telepakolt nehéz bevásárló kosárral szenvedni, a pénztárnál sorban állni, hazacipelni vagy autóba be- és kipakolni, üzemanyagot is spórolni lehet, minden sokkal egyszerűbbé válna.

Szólj hozzá!

Címkék: mobil digitális jövőbenézés információs társadalom qr kód

A bejegyzés trackback címe:

https://infoter.blog.hu/api/trackback/id/tr794562743

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása