Infoter.eu cikkajánló

Nincs megjeleníthető elem

Friss kommentek

Válogatás az infoter.eu legolvasottabb cikkeiből

Nincs megjeleníthető elem


Utolsó kommentek:

Gábrielangelo Toth 2017.01.24. 19:01:47

Információt kérek a megjelentetéssel kapcsolatban!

Bejegyzés: Add ki a saját könyvedet ingyen!

Gábrielangelo Toth 2017.01.24. 14:26:01

Szeretném kiadni a Világok Vándorai cîmű, regényem.

Bejegyzés: Add ki a saját könyvedet ingyen!

Gábrielangelo Toth 2017.01.24. 14:25:28

Szeretném kiadni a Világok Vándorai cîmű, regényem.

Bejegyzés: Add ki a saját könyvedet ingyen!

Palást 2014.09.04. 16:07:42

Moré Csaba József vagyok, Közszolgálati Média Tanácsadó, nyugdíjas. Teljes mértékben egyet értek a 200-2014.évi digitális megújulás fent közölt cselekvési tervével, azonban nagyon fontosnak tartom, hogy e nagyon hasznos stratégia megvalósulása párosuljon az elérhető tartalom minőségi színvonalával ! A MATISZ ( Magyar Tartalomipari Szövetség több évtizeden keresztül élharcosa volt a tartalom minőségi követelményrendszerének, óriási energiát fektettek be országos szinten ebben a fontos feladatban. A MATISZ 2000-ben alakult át erre a feladatra,hazai és nemzetközi fesztiválokat, konferenciákat szervezett, együtt működött az MTE-vel különösen a gyermekek védelme érdekében,olyan etikai kódexet alkotott, mely sikeresen fejlesztette fel az újságírókat a digitális térbe,pályázatokat hirdetett, életmű díjakat és gyermektartalom díjat adott ki,tevékenyen részt vett a nemzeti
kultúra terjesztésében, elősegítette a hazai és nemzetközi beruházások létrejöttét, új szakmai honlapoknak minőségi színvonalat biztosított, láthatóvá tette Magyarország múltját, jelenét és a jövő céljait,s mindent elkövetett a jó tartalom megjelenítése érdekében! A MATISZ mint az EU. multimédia és IVSZ tagja nagyon hasznos nemzetközi kapcsolatot tartott , melyben előtérbe helyezte a magyar tartalom fontosságát.Összességében elmondható, hogy a MATISZ a magyar GDP alakulásában jelentős szerepet töltött be. Fentiekre tekintettel nagyon fontos lenne, hogy a mindenkori Kormány a MATISZ tevékenységéhez biztosítsa a szükséges működési
feltételeket hosszú távon, az Új Széchenyi Terv költségvetésének módosításával. Mert büszke lehet az az ország, akinek van egy több évtizede jól működő Magyar Tartalomipari Szövetsége !

Bejegyzés: Stratégia megvalósítás előtt IV. - Fejlett és biztonságos infrastruktúra mindenkinek

vomit 2013.03.20. 08:13:15

"jónak tartom, hogy valamiképpen aktívan tolják a fogyasztókat a készpénzkímélő megoldások irányába."

pedig a ciprusi abra alapjan kiderult, a keszpenz 10 szazalekos premiummal rendelkezik.
www.hindecapital.com/blog/cyprus-oh-the-irony/

Bejegyzés: Sárga csekk – mégsem mindörökké?

DrSales 2013.03.14. 11:01:12

:-) azt is meg kellene nézni vajon mi a fenét is akar Obama. Miért is fontos ez neki? Lehet h fontos az oktatás, lehet h az oktatás szolgáltatás?? Lehet h mint szolgáltató van ügyfél?? Látott már ilyet a világ? Az ügyfél diktál? Mekkora "fasság", ahogy egy kedves Hozzászóló írta. Miért is az a default beállítása egy tanulónak h "Ha nincs magas elvárás, folyamatos teszt, készenlét akkor lópikulát nem ér az egész...". Az MIT-ra miért AKAR menni a tanuló? Buli van ott is? Annyit fog fel a tanuló h kell neki papír a boldoguláshoz? Miért is csak ezt fogja fel?? Diszkrimináljuk a tanulókat? Ki is fizet, miért is fizet? Ez egy hosszú vita lenne. Szerencsére Obama nem egy rövidlátó ember. Megteheti, meg is teszi. Hozzáteszem MI is megtehetjük, CSAK...

Bejegyzés: Obama nekimegy a hagyományos felsőoktatásnak

aSzani 2013.03.13. 13:30:48

@xylon: Abban igazad van, hogy az oktatás klasszikus... ami nagyon más, hogy komoly közösségi - a szokásosak fórum, twitter, fb, wordpress blog, course wiki ... + sztm érdekesség a "jegyzetelő haverok" - háttér van. Szóval a tanórán kívüli élet ami más, de ez magát az órát is befolyásolja/hatja. A visszacsatolás / ellenőrzés is más.
Az elég nehezen elképzelhető, hogy egy előadóban mind a 300 diáktól egyszerre kérdezzenek és aki rosszul válaszolt kiküldik... . (Vérciki is lenne.... :) )
Itt - a cikk alapján sem - a lényeg, nem a coursera, hanem az irány. A coursera csak egy példa, a sok (vagy inkább egyre több) közül... .
Persze lehet nem szeretni az irányt ami felé most az oktatás halad ( s a cikk alapján az USA tolni is akarja), de akkor ki kell találnunk, hogy inkább hagyunk mindent úgy ahogy van/volt, vagy kitalálunk valami jobbat, esetleg megpróbáljuk az irányt a hazai (csak hogy ne használjam a már sajnos sok esetben túlhajszolt "nemzeti" kifejezést) érdekeinknek megfelelően befolyásolni ... .

Bejegyzés: Obama nekimegy a hagyományos felsőoktatásnak

xylon 2013.03.13. 00:55:51

@aSzani: a coursera peldaja pont az hogy az oktatast a klasszikus modon kell lefolytatni: A tanar tanit a diak hallgat majd mas diakokkal es esetleg nemi moderacioval megoldja a hazifeladatot.

Az egyetlen kulonbseg hogy a fentiek minden pontja elektronizalt igy otthonrol es idoben viszonylag lazan lehet kezelni.

Bejegyzés: Obama nekimegy a hagyományos felsőoktatásnak

aSzani 2013.03.12. 21:12:39

@GERI87: Ok, szíved joga, ha úgy gondolod, hogy ez egy “Coelhos fasság”, ami lehet, hogy igaz is, de nem onnan van. Oktatással kapcsolatban sokan - egyre többen - állítják ezt. Keress egy kicsit Sugata Mitra-ra, ha egy napjainkban divatosat akarsz, aki ezt mondja… . Bár lehet, hogy ő is egy “pont agyú hippi” … (nekem jólesne ha egy szintre emelnél vele...;) ). Nyugodj meg, nálunk nincsenek és nem is voltak ilyenek a döntéshozók között (legalábbis én nem látok...)! Pontosan te is azt tolod vissza amit ők tolnak felénk... .

Nem, az új rendszer nem azt jelenti, hogy csak azt tanulod amit akarsz, csak akkor amikor akarod. Ha legegyszerűbben akarod megtudni mi is ez az egész akkor iratkozz be ide: www.coursera.org .
Bevallom, előadásokon volt olyan hogy “fájt az ujjam” ;) s nem jutott el a tudatomig ami ott elhangzott, de gond nem volt, mert a drága pénzen megvett egyetemi/főiskolai jegyzetben szóról szóra benne volt. Akkor miért is kellett végigülnöm, ha úgyis utána elolvastam? A coursera-n és más e-learninges anyagokban is, random feldobnak kérdéseket (pl video nézés közben) amire válaszolnom kell és újraküld, ha nem sikerül … . Egy feltétel van, az hogy egy héten belül be kell fejeznem x anyagot - az viszont édesmindegy, hogy hol és mikor akarom ezt megtenni, de figyelnem kell és jobban mint egy előadáson - sőt tapasztalatom szerint jobban mint egy egyetemi jegyzet olvasása közben... .
A kérdéseimre megvan a válasz: segít a google, a wolfram alpha, wikik, coursera etc.
A tanár feladata szerintem, hogy személyesen irányítson és segítsen a helyes válaszok és kérdések megfogalmazásában.

Bejegyzés: Obama nekimegy a hagyományos felsőoktatásnak

GERI87 2013.03.12. 19:18:42

@aSzani:

"Miért tanítunk válaszokat??? Tanítsunk kérdezni, hiszen a válaszok ott vannak mindenütt ..."

Húú, nagyon felvilágosult itt vki...ez ilyen Coelhos fasság vagy magadtól vagy ilyen pont agyú hippi?
Mi a hatékonyabb, ha a diák egész nap morfondírozik meg flangál a világban a "válaszok után" vagy az hogy meg van neki mondva hogy mi a válasz és miért....

"a tanár kiáll, elmondja az igét, a diák azt beszívja, majd kiköpi magából"

Igen, így látják és élik át azok akiknél hiányoznak az alapok a későbbi tudásanyag megértéséhez....és néznek nagyokat hogy "mi vaan?" ....mert inkább a "barátnőre gondolt", meg éhes volt vagy fájt az ujja...ezért nem figyelt és tanult anno...

Bejegyzés: Obama nekimegy a hagyományos felsőoktatásnak

aSzani 2013.03.11. 21:26:31

Egyes fenti kommentekből látszik, hogy nálunk s/n/em jött át az üzenet még.
Már rég nem arról kellene szólnia a történetnek, hogy a tanár kiáll, elmondja az igét, a diák azt beszívja, majd kiköpi magából .... . (Felsőoktatásban volt-e már valaki olyan prof. előadásán, aki egész évben semmi mást sem csinált csak felolvasta - motyogva - saját jól-rosszul megírt jegyzetét, s a legfontosabb az egészben az volt, hogy a katalóguson rajta legyünk.... ?)
Miért tanítunk válaszokat??? Tanítsunk kérdezni, hiszen a válaszok ott vannak mindenütt ... .
Mielőtt más is elkezd "Ostoba utópikus baromság"-ozni vagy " trendi, tanárral bratyizós-tegezős hippis buzinak kell lenni manapság"-ozni, kérem olvassa el előbb a fent belinkelt cikket, nézze meg, hogy miről is szól például a Khan Acedemy, vagy a Coursera, s utána lehet véleményt alkotni ....
Abban egyetértek, hogy a magyar oktatási rendszer nincs kész erre a (forradalmi) változásra, de nem a diákok hibájából....

Bejegyzés: Obama nekimegy a hagyományos felsőoktatásnak

bonebear · http://cinca.blog.hu 2013.03.11. 18:44:36

Egyik szereplőt sem szabad kiemelten kezelni a rendszerben, hogy leginkább neki legyen jó. Ez mind torz motivációkhoz vezet. Ehelyett azt az egyensúlyt kell megteremteni, hogy mind a különféle szereplők, mind a társadalom egyaránt jól járjon (közös optimum).

Bejegyzés: Obama nekimegy a hagyományos felsőoktatásnak

horesz 2013.03.11. 18:06:56

Ha a tanuló(k tömege) diktál, abból semmi jó nem sül ki.

Bejegyzés: Obama nekimegy a hagyományos felsőoktatásnak

GERI87 2013.03.11. 17:27:11

Interjú:

"A legtöbb oktatási rendszerben, az iskolákban és az egyetemeken, a tanár az, aki a tudással rendelkezik, és a tudást átadja a tanulónak, aki passzívan ül és figyel. Ez a tudásátadási folyamat nem eléggé hatékony, hiszen a tanuló éppen másra gondolhat, a barátjára, barátnőjére, a focicsapatra, viszont ha a tanulót tesszük az oktatás középpontjába, és ő határozza meg, mikor tanul, és azt is, hogyan a megfelelőbb számára, akkor motiváltabbá és aktívabbá válik az oktatás folyamatában."

Ostoba utópikus baromság.
Már a felnőttképzésben is megfigyelhető hogy ha a tanuló diktálja a feltételeket akkor nem tanul, nem készül, nem hatékony a tanulásban.....rendszertelenségben nem lehet hatékonyan oktatni...a a tanuló csak a vizsgára készül, felejt, motiválatlan mert tudja hogy a pénzéért neki JÁR a papír. Ha az oktató csak abban érdekelt hogy "a tanulónak jó legyen" akkor átenged fűt-fát, a pénz megvan, más nem számít....
Ha nincs magas elvárás, folyamatos teszt, készenlét akkor lópikulát nem ér az egész...értem én hogy trendi, tanárral bratyizós-tegezős hippis buzinak kell lenni manapság de ez nem működik hosszútávon...

Lehet szidni a porosz rendszert a maga magolós-száraz képével de az működik...mert nem a tanuló szab feltételeket....

"Hangsúlyozni szeretném, hogy az alapvető reform abban áll, hogy az oktatást a tanulók igényei szerint alakítjuk és nem a tanár tudása szerint."

Értem, szóval Józsinak nincs kedve tesztet írni akkor nem is fog...
A tanár meg ne tudjon túl sokat mert minek, Józsi pár szinttel lejjebb van agyilag....

Bejegyzés: Obama nekimegy a hagyományos felsőoktatásnak

Online Távmunkás · http://onlinetavmunka.blog.hu 2013.03.11. 16:16:09

Eléggé kétarcú az amerikai felsőoktatás. A világ legjobbjai között vannak a magánegyetemeik közül jónéhány, miközben a legtöbb állami egyetemre csak az megy, akit máshova nem vesznek fel. Persze vannak kivételek, van 1-2 állami a legjobb 20-30 között és léteznek bőven gagyi magánegyetemek is.

Bejegyzés: Obama nekimegy a hagyományos felsőoktatásnak

endike · http://barathendre.wordpress.com/ 2013.03.11. 16:13:29

Ki akarja irtani a szent értelmissssséget, mint Sztálin! Fúúúj!

Bejegyzés: Obama nekimegy a hagyományos felsőoktatásnak

borjános 2012.12.25. 14:50:14

Én nemcsak találkoztam vele, hanem csináltam is. Olyan emberek, akiknek az iskolába járás megoldhatatlan, (mozgáskorlátozottak) ez az egyedül járható megoldás. Én tanítottam őket és le is vizsgáztak. Sajnos, a magyar tanárok zöme ódzkodik ettől, mert:
komoly előkészítő munkát igényel,
folyamatosan kell vele dolgozni
ehhez meg kell tanulni az eszközöket használni.
Mit csinálnak helyette? Azt gondolják online az, ha facebookozok a diákjaimmal. Komoly konferenciára nem engedték be a tanárok tanárai a kész dolog ismertetését.
www.youtube.com/watch?v=QefE3LoVszQ&list=UUSwiI-2CV2BoOJkpoEyyRBw&index=8

Bejegyzés: Virtuális oktatás
süti beállítások módosítása