Infoter.eu cikkajánló

Nincs megjeleníthető elem

Friss kommentek

Válogatás az infoter.eu legolvasottabb cikkeiből

Nincs megjeleníthető elem


'12 aug
10
08:05

Vegyen jegyet a Marsra - kiképezzük!

Hajdu István

mars-one.jpgEgy holland csoport elképesztő ötlettel állt elő: csak oda, egy útra szóló jegyet kínál a Marsra. Ez eddig nem meglepő, fanatikusok számára már rég óta kínálnak jegyeket mindenfelé a Naprendszerben, de ezúttal van más is a csomagban.

A Mars One vállalat ugyanis a jegyek mellé kiképzést is nyújt az első marsi telepesek számára. Idén lehet jelentkezni, és jövőre kiválasztanak negyven jelentkezőt, akiket sivatagi körülmények között képeznek majd ki civil asztronautákká és marsi telepesekké.

A program végén pedig 2023-ban utazást kínálnak a Marsra, de csak oda, a visszaútra már nem érvényes a jegy, vagyis valóban telepesként kellene élniük vagy halniuk, ha egyáltalán eljutnak a vörös bolygóra. Természetesen miután a telepes program beindult, a hazalátogatás lehetősége nyitottá válik. Aztán ha a program első fázisa megnyugtató eredménnyel zárul, további telepesek érkezhetnek, hogy ők is megvessék lábukat ezen az egyelőre kietlen bolygón.

A magas szintű vázlatokból, áttekintőkből kiderül, hogy a terv az volna, hogy a második csoport 2025-ben érkezne telepesként a Marsra, hogy egy apró kis kapszulában lakjon és kolóniát építsen. Ugyan egyelőre csupán a marketinghatás érezhető, világszerte sokan támogatják a kezdeményezést, igaz, a szkeptikusok is hallatják a hangjukat.

A csoport honlapján meglehetősen kevés valódi technikai részlet derül ki, és nem igazán adnak választ az olyan kérdésekre, amilyen például az, hogy vajon mennyit ér egy sivatagi kiképzés a Marshoz képest. A szervezők viszont szemmel láthatóan bizakodnak.

A négyfős cég szerint a célok megvalósíthatók, és a nagy érdeklődés miatt számukra akkor is sikeres lehet a program anyagi értelemben, ha a szervezésükben valami okból mégsem indul telepes járat a Marsra 2023-ban. A rengeteg megjelenés a közösségi médiában, a gyakori szereplés a híradásokban már önmagában is elegendő lehet arra, hogy ha félidőben mégis lemondanák a programot, akkor is jól járjanak.

Szóval, ha bárki elég bátorságot érez magában, hogy a Marson éljen 2023-tól, jelentkezzen a kiképzésre és legyen tagja az emberiség úttörő csapatának.

Szólj hozzá!

Címkék: jövőbenézés információs társadalom információs társadalom hétköznapjai

A bejegyzés trackback címe:

https://infoter.blog.hu/api/trackback/id/tr544678595

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása