Infoter.eu cikkajánló

Nincs megjeleníthető elem

Friss kommentek

Válogatás az infoter.eu legolvasottabb cikkeiből

Nincs megjeleníthető elem


'13 máj
06
09:05

Helyesírási szabályzat – online

Hajdu István

iras.jpgAz MTA több éves munka eredményeként elindította online helyesírási tanácsadó portálját. A hatályos szabályzat alapján hét témakörben segít az érdeklődőknek a weboldal – magyarázattal és egyszerű felülettel.

Szólj hozzá!

Címkék: információs társadalom írástudás információs társadalom hétköznapjai


'13 máj
02
09:05

Támad a super wi-fi, a white space legyen veled!

Hajdu István

Image_Super_Wifi.jpgA televíziózás által nem kihasznált, illetve az üresen álló frekvenciák felhasználása régóta téma szinte sz egész világon. Vajon mi történjen a parlagon heverő sávszélességgel?

Szólj hozzá!

Címkék: mobil szélessáv wireless információs társadalom


'13 ápr
29
09:05

Hervasztóan közhelyesen mutatkozunk a Facebookon

Mester Sándor

stereotype-v2.jpgTöbb mint 1 milliárd aktív felhasználójával az Facebook az emberiség legnagyobb közösségi tere. Matematikus legyen a talpán, aki nemcsak azt akarja regisztrálni, hogy mennyi a júzer, hanem arra vágyik, hogy elemezze, miként léteznek, miről kommunikálnak a digitális tér e kontinensének lakói.

Szólj hozzá!


'13 ápr
26
09:05

Nagyadatos remények a rendelőben

Mester Sándor

eh.jpgBátor az, aki orvosnak áll. Az e foglalkozás körében elkövetett hiba közvetlen következményeként akár meg is halhat a páciens, ezért minden olyan megoldás, amely az orvosi beavatkozás kockázatát csökkenti, erősen üdvözlendő.

Szólj hozzá!


'13 ápr
22
09:05

Rutinmeló lehetett a csecsenek azonosítása

Mester Sándor

boston.JPGSzerintem azok, akik végül azonosították a bostoni maraton célvonalánál elkövetett tömegmészárlás tetteseit, ki se léptek a szabad levegőre, ülő helyzetben végezték munkájukat. Viszont fullra járatták számítógépeiket.

Szólj hozzá!


'13 ápr
18
19:05

A CIO-k nem halnak ki

Mester Sándor

Cloud-Computing-v2.jpg

Az egyik panelbeszélgetés résztvevője nyugtatgatta a hallgatóság soraiban és a panelben ülő vezető informatikusokat a címbéli jóslattal. Balatonalmádiban a bitport CIO Hungary 2013 konferenciájának mai, első napján elkelt a biztató szó a vezető informatikusoknak.

Szólj hozzá!


'13 ápr
15
09:05

Kütyüdzseki 7.0 – elviselhető számítástechnika

Mester Sándor

compuvest.JPG

Az egyre kisebb és egyre nagyobb számban birtokolt okos eszközök hordozását könnyíti meg az a dzseki, amelynek nemrég mutatták be a 7.0-ás változatát. A viselhető számítástechnika jelenét éljük – már rég nem a jövőjét kutatjuk.

Szólj hozzá!


'13 ápr
11
09:05

Kibertér kontra valóság

Hajdu István

pcfreak.jpgAz egyik népszerű informatikai portálon megszavaztatták a látogatókat arról, hogy vajon hány órát megy a számítógépük otthon. Az eredmény nem teljesen meglepő, mégis érdemes néhány perc erejéig elgondolkodni rajta. Napjaink döntő hányadát ugyanis monitorok előtt ülve töltjük.

Szólj hozzá!


'13 ápr
08
09:05

eCall – az okos autó telefonál a bajban

Hajdu István

nk_ecall_sign.jpg

Az unió útjain a balesetek 95%-a emberi hibából adódik, évente több tízezer ember halálát és másfél millió sérülését okozva. Nem csoda, hogy az Európai Bizottság kiemelten fontosnak tartja e statisztika javítását. No, de hogyan segíthet ebben az esetben az IKT? Szokás szerint összefogással.

Szólj hozzá!

Címkék: digitális jövőbenézés információs társadalom ikt gyártás információs társadalom hétköznapjai


'13 ápr
04
09:05

Termeljünk tudást és éljünk jól!

spinningman

tudas.JPGA gazdaság beindítása és a foglakoztatás növelése – kiemelt célok, amelyek jelzik, hogy nehéz időket élünk. Hivatalos és nem hivatalos nyilatkozatokban, sajtótájékoztatókon, stratégiákban gyakran említik azt is, hogy e célok eléréséhez újraiparosított termelési és logisztikai központtá kellene válnia az országnak. Sajnos egy ideje Magyarország nyersanyaggal és energiahordozókkal már nem áll jól, így adja magát, hogy arra is érdemes – vagy leginkább arra érdemes – alapozni, amiből több van. Tudásból jobban állunk, ami legalább olyan fontos eszköz és nyersanyag a gazdaság fejlesztéséhez, mint a „hard” termelés.

Szólj hozzá!

Címkék: fejlesztés információ e business információs társadalom tudásgazdaság kreatív iparágak e gazdaság fejlesztési programok tudásvagyon


süti beállítások módosítása