Infoter.eu cikkajánló

Nincs megjeleníthető elem

Friss kommentek

Válogatás az infoter.eu legolvasottabb cikkeiből

Nincs megjeleníthető elem


'13 ápr
15
09:05

Kütyüdzseki 7.0 – elviselhető számítástechnika

Mester Sándor

compuvest.JPG

Az egyre kisebb és egyre nagyobb számban birtokolt okos eszközök hordozását könnyíti meg az a dzseki, amelynek nemrég mutatták be a 7.0-ás változatát. A viselhető számítástechnika jelenét éljük – már rég nem a jövőjét kutatjuk.

Bizonyára egy a számos gyártó közül az az amerikai cég, amely a hordozható számítástechnika szegmensében a ruházat forradalmasítását tekinti fő küldetésének. A probléma a felhasználók dinamikusan növekvő tömegeit foglalkoztatja: miként szállítsa, tartsa magánál az okos telefonját, a táblagépét, az utazási okmányait, kocsikulcsát, úgy, hogy azok bármelyikét, bármikor könnyedén és gyorsan elővehesse, használhassa, ha úgy hozza az élet.

A tavaszi nagy konferenciaszezonban magam is szinte hetente kelek útra, az indulás reggelén valóságos ellenőrző listán megyek végig, nehogy otthon felejtsek valamit. Az én kütyülistám se rövid: telefon (egyszerű, nem okos), iPod Touch (az okostelefon okos funkcióira), digitális fényképező gép, digitális videókamera, iPad, fülhallgató, töltők (háromféle). Az iPad kivételével egyik sem nagyobb, mint egy pénztárca.

Általában a telefont, az iPod Touchomat és a fülhallgatót a zakóm zsebeibe tuszkolom, a többi a válltáskámban vagy az utazótáskámban kap helyet. A hordozhatóság illúziója semmivé válik, a hurcolás az osztályrészem, amikor útra kelek. Különösen, ha távol a bázisomtól számítástechnikailag komolyabb feladatot is meg kell majd oldanom (videó vágása, igényes üzleti dokumentumok készítése, korrekciója stb.). Akkor ugyanis be kell pakolnom még a hagyományosnak mondható laptopomat is, amelynek tömege kétszer akkora, mint az összes kütyümé együttvéve, és amelynek a töltőjét simán alkalmazhatom önvédelmi fegyverként, ha netán megtámadnának az úton.

A kütyüdzseki egyfajta válasz a kis eszközök elkötelezett tulajdonosainak gondjaira. Én nem tartom elképzelhetetlennek, hogy lesz majd egyszer olyan okos eszköz is, amely valóban multifunkcionálisnak mondható, vagyis alkalmas lesz egyszerre jó fényképek és videók készítésére és netán arra is, hogy – megfelelő erőforrásokkal és alkalmazásokkal felszerszámozva – normálisan lehessen vele például videót vágni és profi dokumentumokat kezelni.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://infoter.blog.hu/api/trackback/id/tr925221831

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása