Infoter.eu cikkajánló

Nincs megjeleníthető elem

Friss kommentek

Válogatás az infoter.eu legolvasottabb cikkeiből

Nincs megjeleníthető elem


'11 sze
15
11:15

És a butatelefonok?

spinningman

Bármerre nézünk és olvasunk telefonügyben, szinte kizárólag az okosnak mondott típusba tartozókról van szó, és arról, hogyan törnek előre, és hogy egyre nő a piaci részesedésük. A maradék, ami egyelőre a többség, azonban a nem okos telefonokból áll. A többségi arányt a számok egyértelműen mutatják. Az előző blogbejegyzésben is hivatkozott felmérés szerint jelenleg nagyjából egyharmados az okostelefont felhasználók aránya, ami folyamatosan bővül. Várhatóan néhány éven belül az okostelefonok átveszik a piacot.

Persze, ennek van technológiai oldala is. Ha azt nevezzük okostelefonnak, amin internet, GPS és hasonló funkciók vannak, s amire alkalmazásokat lehet tölteni stb., akkor nyilvánvaló, hogy a telefonok egyre inkább okossá változnak, egyre több típus használható erre, ezzel párhuzamosan egyre olcsóbbak, egyre elérhetőbbek az ilyen a készülékek. Nem csoda, hogy nő az arányuk.

Nagyon sokan azonban még nem ilyeneket használnak. Például az én legtöbbet nyúzott, mindennapi zúzásnak kitett mobiltelefonom a külseje és belső tartalma alapján a butatelefon kategóriába sorolható. Nincsen érintőképernyője, ehelyett elhanyagolható méretű 2,2 colos a kijelzője. Nincsen rajta GPS és még egy csomó minden. Internetezni, emailezni lehet vele, ha nagyon muszáj – persze nehéz és nem jó, ezért csak vészhelyzetben használom erre -, és GPS-t is lehet rá fabrikálni külső antenna és bluetooth segítségével. És bár buta, de por, csepp és ütésálló, így túlélt néhány komoly esést, ütést, ami nekem személy szerint fontosabb, mint hogy mérges madarakkal lehessen rajta játszani. Igazán nem akarom leszólni azokat, akiknek például a játékok a fontosak, csak azért említem ezt, hogy mindenkinek mások az igényei. Egyébként a hagyományos telefonokat használók ötöde is netezik az infoter.eu hivatkozott anyaga szerint, nem lenne meglepő, ha ők is hamarosan okosabb készülékekkel mutatkoznának.

Végső soron nyilván az a lényeg, hogy a használati érték, a funkció mennyiben felel meg az adott felhasználó igényeinek, elvárásainak. Ezért lepett meg szintén az említett felmérésnek az a része, hogy az okostelefont használók 76 százaléka internetezik – azaz 24 százalék nem.

Persze az okostelefonok igazán nagyon jó eszközök, nagyon sok hasznos funkciójuk van. Én is mindenkinek ajánlom ezeket, és valószínűleg az a 24 százalék is előbb-utóbb elkezdi az „okosság” kihasználását. Szóval hajrá telefongyárak, várjuk a jobbnál jobb és okosabbnál okosabb modelleket.

Szólj hozzá!

Címkék: mobil előrejelzés ikt gyártás

A bejegyzés trackback címe:

https://infoter.blog.hu/api/trackback/id/tr253228157

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása