Infoter.eu cikkajánló

Nincs megjeleníthető elem

Friss kommentek

Válogatás az infoter.eu legolvasottabb cikkeiből

Nincs megjeleníthető elem


'13 már
14
09:05

Ingyen suli a weben

Mester Sándor

khan-academy.JPGVissza kell venni egy kicsit a tempóból. Előző bejegyzésem körül kisebb kommentvihar alakult ki, amiből azt a következtetést kellett levonnom, hogy ha nem vigyáz eléggé, a jó hír hozóját is lenyilazhatják.

Azt gondoltam, hogy Barack Obama amerikai elnök felsőoktatással kapcsolatos terveinek ismertetését nyitott füllel és lélekkel fogadja majd a népesre duzzadt olvasótábor. De nem. Legalább is a kommentekből ezt bátorkodom kiolvasni.

Rendben, akkor kezdjük újra, egészen egyszerűen.

Tegyük fel, hogy én egy 15 éves amerikai srác vagyok, és éppen nehézségeim adódnak valamely tárgyban. Amúgy és egyébként és amikor csak lehet, okostelefonnal, tablettel vagy gépen, ami éppen a kezem ügyébe kerül, lógok a neten, youtube-ozok ezerrel, twitterezek, instragrammozok, a Facebookot már unom, bár arra jó, hogy ott szedjem fel a csajokat, meg arra is, hogy ott dobjam őket, úgy, ahogyan ez egy igazi netgenerációs fazonhoz illik. Nem járok könyvtárba, azt se tudom, mikor van nyitva, a könyveket egyébként sem bírom, ha lehet, mindent a képernyőn olvasok, viszont érdekel, hogy mi történik a világban, mert elhatároztam, hogy jobbá teszem, amit a felnőttek annyira elcsesztek.

Ha így botladozom az egyik tantárgy valamelyik félre eső és egyben számomra éjsötét zugában, semmi esetre sem fordulok a hivatalból kirendelt tanerőhöz, hanem ott keresem a megoldást, ahol otthon vagyok – a neten. A megoldás legyen ingyenes, könnyen érthető, tantárgyilag teljesen korrekt – kábé e szempontokat figyelembe véve indítom a keresést.

És találok is sok mindent, ami hasznosnak látszik. Rátalálok például a www.khanacademy.org weboldalra, amelyet egy olyan szervezet tart fenn, amely nem a zsére hajt, nonprofit, ahogyan magukról mondják. A céljuk egyszerű: világszínvonalú ingyenes oktatásban részesíteni bárkit, bárhol is legyen az a bárki ezen a sárgolyón. És tényleg, videós anyagok, interaktív cuccok, vagyis úgy van fent itt minden, mintha nekem találták volna ki az egészet.

Mondjuk nem árt, ha az a bárki vágja az angolt, de hát így a neten a jó cuccok úgyis angolul vannak fenn.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://infoter.blog.hu/api/trackback/id/tr835132968

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása