Infoter.eu cikkajánló

Nincs megjeleníthető elem

Friss kommentek

Válogatás az infoter.eu legolvasottabb cikkeiből

Nincs megjeleníthető elem


'12 jan
16
08:05

iTelevision - idén jön az Apple újdonsága

grelda

Az Apple cég a mobilpiacon az iPhonenal, a zenelejátszók piacán az iPod-dal, a számítógépek között pedig az iMac és iPad termékeivel messze magasan az elsők és legjobbak között található. Nincs fogyóban az innovációs kedv az Apple-nél: a tervek szerint 2012 szeptemberéig új területre tör be, mégpedig az Apple TV-vel, azaz az iTelevisionnel.

Hogy tulajdonképpen mi is ez az iTV, még csak találgatásokat ismerünk, koncepciója feltehetően a Google TV-hez lesz hasonló. Egyes források szerint a funkciók közt szerepel majd Airplay-csatlakozó, egy digitális videó rekorder (DVR), valamint összeköthető lesz az iCloud szolgáltatással. A rendszer alapja egy vezeték nélküli streaming technológia lesz, alapvetően beszéd- és gesztusvezérléssel fog működni, és képes lesz majd kommunikálni az okostelefonokkal, tabletekkel (vélhetően legfőképpen az Apple termékeivel). Ennek köszönhetően a használók könnyen és egyszerűen hozzáférhetnek a sorozatokhoz, filmekhez és egyéb más műsorokhoz is. A készülékek tervezett paraméterei szerint 32 és 36 hüvelykes, tehát 81 és 94 centiméteres lenne a képernyő. Nem lesz olcsó egy ilyen tévé, ami az Apple esetében nem meglepő: tervezett ára pedig kétszer annyi lenne, mint egy hagyományos televíziókészüléké.

Az Apple-rajongók tulajdonképpen egy netképes televíziót vásárolhatnak majd meg, amelynek a működése az Apple-től és a szolgáltató ajánlataitól függően alakul. A tárgyalások során szó esett a televíziós sorozatok közvetítési jogának megvásárlásáról is, de további információkat nem adtak ki.

Az elmúlt napokban napvilágot látott információk szerint az iTV gyártásának előkészületei jól haladnak. A képernyőket és a csipeket valószínűleg a Samsung, a Sharp és a TMSC, egy tajvani cég fogja készíteni, míg az összeszerelés feladatára a Foxconn tűnik a befutónak. Az új termék kifejlesztése az átlagosnál több időt vesz igénybe, a szoftver és hardver részleteiről sem árulnak el egyelőre többet. Az elkövetkező hónapokban kezdődik meg az alkatrészgyártás, a készülékek pedig a második vagy a harmadik negyedévben kerülnek a piacra.

A Google TV nem hozta meg a várt sikereket, de az internetes Apple TV iránt nagy reményeket táplálnak. Szakemberek szerint nagy áttörést és változásokat hozhat a hagyományos televíziók piacán. Több cég is tervezett már hasonló PC-tévéket, amit az Apple most megvalósítani látszik. Várni nem kell sokat, idén már kapható lesz a boltokban az új szenzáció.

Szólj hozzá!

Címkék: digitális jövőbenézés információs társadalom

A bejegyzés trackback címe:

https://infoter.blog.hu/api/trackback/id/tr643512396

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása