Infoter.eu cikkajánló

Nincs megjeleníthető elem

Friss kommentek

Válogatás az infoter.eu legolvasottabb cikkeiből

Nincs megjeleníthető elem


'11 nov
28
08:05

A valóság kiterjesztve

grelda

Nincs határa a képzeletnek és a lehetőségeknek. Minden, ami nem volt, ma elérhetőnek tetszik. Részt vehetsz egy fesztiválon, másként, mint korábban, megnézhetsz más városokat, mintha te is ott állnál a város legmagasabb pontján. A legújabb BMW-t is megismerheted kívülről és belülről – mindezt a szobádból. Csak egy internetre kapcsolódó okostelefonra vagy tábla PC-re van szükséged, és a tiéd lehet az egész világ.

Az augmented reality (AR) a kiterjesztett valóság, a valóság kiszélesedése, ami telefonokba épített kamerákkal érhető el, összekötve a valós és a digitális világot. Ahogyan a Wikipédia írja, jelenleg az erre alkalmas szoftverek a népszerű Google Android operációs rendszert használó telefonokon és természetesen az Apple iPhone-kon is futnak. A készüléknek rendelkeznie kell a helymeghatározás funkcióval, például GPS-szel, illetve az iránytű mód is szükséges hozzá. Asztali számítógépünkön is futhatnak hasonló alkalmazások, amihez csak egy webkamerára van szükségünk.

Mobilunk kamerájával szétnézhetünk bárhol, ahol éppen vagyunk. Ha éppen borozni szeretnénk, megkereshetjük a közelben lévő vinotékákat, azt, hogy mikor vannak nyitva, milyen messze esnek tőlünk, illetve a honlap elérhetőségével további adatokra is szert tehetünk. Kényelmessé teszi a tájékozódást, ráadásul időt és pénzt is spórolunk egy turista számára különösen nagy ez a segítség.

Az augmented reality révén, QR-kódok leolvasásával alaposan megszemlélhetjük a piacon lévő legújabb autómodelleket is. A legapróbb belső részletektől kezdve a külső alkatrészekig minden egyes apró, pici részét megvizsgálhatjuk, úgy, mintha az autó ott lenne a kezünk ügyében. A legnagyobb fesztiválokon is körülnézhetünk, a fesztiválozó szemszögéből, körbejárva az egész fesztivált és akár belekukkantva egy-két eseménybe is. Egy alkalmazás segítéségével pedig akár új partnerünket is megtalálhatjuk, csak annyit kell tenni, hogy beállítjuk a vágyott másik kívánatos paramétereit, és máris láthatjuk a városban, az utcán vonuló tökéletesen hozzánk illő társak sorát.

Nem csupán a magánélet magándolgaiba hatolhat be alkalmazásai révén az augmented reality. A hadviselés fejlesztői is fantáziát látnak az úgynevezett AR szemüvegben. E speciális eszközzel az orrunkon a teljes hadsereg – katonák, gépjárművek, az eget szántó repülők – mozgását valós időben láthatjuk.

Nincs határa a lehetőségeknek. A fejlesztők sorra dobják piacra az új és újabb termékeket. S közben gyűlnek tarsolyukban a meglepetések.

Szólj hozzá!

Címkék: digitális jövőbenézés információs társadalom augmented reality kreatív iparágak

A bejegyzés trackback címe:

https://infoter.blog.hu/api/trackback/id/tr53407282

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása